knapp kontakta   knapp prislista

webblogo 2016
  • Hem
  • Annonsinlämning

Inlämning annonser

Hur gör man när man ska lämna färdigt annonsmaterial?

På Eskilstuna-Kuriren tar vi emot digitalt annonsmaterial via en speciell annonsinlämning.

För att få en smidigare och säkrare överföring av ert annonsmaterial så rekommenderar vi att ni använder vår web-inlämning istället för att skicka via e-post.

Vi arbetar i PC-miljö med programmet Indesign. Vi tar INTE emot filer från Word, Excel, Powerpoint eller liknande. Vi tar emot färdiga annonser i främst PDF-format men även EPS kan fungera. Typsnitt måste vara inkluderade i filen. Öppna dokument efter samråd.

Bilder

Bilderna måste vara högupplösta (200 dpi) och storleksanpassade. CMYK-bilder ska ha filformatet EPS. RGB och svartvita bilder kan även ha filformatet JPEG, BMP och TIF. Punktuppbyggda bilder (strecktagningar) ska vara 600 dpi, förrastrerat material 1270 dpi. Rastertäthet: 100 linjer.

Logotyper

Logotyper ska vara vektoriserade, svartvit och färg. Alternativt svartvita original på papper med färgangivelser ur Europaskalan.

Spaltbredder

Textannonser
1-spalt 45 mm 4-spalt 192 mm
2-spalt 94 mm 5-spalt 241 mm
3-spalt 143 mm 6-spalt 290 mm
Maxhöjd 421 mm

Eftertextannonser
1-spalt 38 mm 4-spalt 164 mm
2-spalt 80 mm 5-spalt 206 mm
3-spalt 122 mm 6-spalt 248 m
7-spalt 290

Överföring

För att få en smidigare och säkrare överföring av ert annonsmaterial så rekommenderar vi att ni använder vår web-inlämning istället för att skicka via e-post. Gå in på adressen annonsmaterial.ekuriren.se och registrera er så får ni ett lösenord att använda. Därefter kan ni alltid logga in på den adressen för att lämna ert annonsmaterial.

Så här lämnar man in en färdig annons:

Du hittar inlämningen på webbsidesadressen annonsmaterial.ekuriren.se

Du kommer vid första tillfället att ombedas att lämna lite kontaktuppgifter för att vi ska kunna nå dig om frågor eller problem uppsstår. Det ökar chansen att hinna rätta till eventuella problem.

Bokning av annonsen måste alltid ha skett i förväg hos en av våra säljare. När du sedan bifogat din annonsfil så skickar du iväg det hela ungefär som med ett mejl. Döp filen med Annonsör-införingsdag-månad-annonsformat. T.ex. "Testbolaget-23-5-122x88.eps".

Du får direkt ett mottagningskvitto på webbinlämningen. Mediehuset i Sörmland återkommer om det är tekniska fel i din annons. De kommer sedan att hjälpa dig att förstå vad som behöver ändras i annonsmaterialet för att det ska bli godkänt.

Enkelt, snabbt och säkert

Med webbinlämningen och kontrollen hos Mediehuset i Sörmland ökar vi kvalitén och minskar risken för fel och därmed reklamationer. Du får en korrekt publicering direkt. Detta sker dessutom helt utan kostnad för din del.

Lämningstider

Färdigt material önskar vi ha till oss två dagar innan införingsdatum.
Det går bra att lämna material genom att skicka till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (endast färdigt)

 

Frågor?

Vid frågor eller önskemål att leverera något annat än var vi rekommenderar, kontakta vår annonsproduktion:
Tony Bird 016-15 62 17 

Gå till Eskilstuna-Kurirens webbinlämning av annonser »